Nadszedł czas na podsumowanie działań w kolejnym etapie projektu nr FEDS.08.01-IZ.00-0026/23 pn. „REGIONALNA GASTRONOMIA DLA DOLNEGO ŚLĄSKA” który realizowany jest przez Samorząd Województwa Dolnośląskiego w ramach programu Fundusze Europejskie dla Dolnego Śląska 2021-2027, Działanie FEDS.08.01 Dostęp do edukacji. Uczestnikami projektu są między innymi uczniowie klasy 2TG, którzy wraz z opiekunami Panią Sylwią Szejmo oraz Beatą Białocką uczestniczyli w wycieczce zawodoznawczej w celu zapoznanie z organizacją pracy, innowacyjnymi i proekologicznymi rozwiązaniami w przedsiębiorstwach. Naszymi partnerami w realizacji działań projektowych, którzy stanowią nieocenione wsparcie w realizacji kształcenia zawodowego w branży gastronomicznej i hotelarskiej są  Hotel Buczyński **** Medical & Spa i Monteverde Ristorante & Caffè w Świeradowie Zdroju. Dziękujemy Pani Monice Czechowskiej – dyrektorowi generalnemu hotelu Buczyński oraz Panu Adamowi Dańczukowi – właścicielowi restauracji Monteverde za oprowadzenie po obiektach, wdrożenie merytoryczne w specyfikę pracy w branży gastronomicznej oraz poczęstunek tj. śniadanie w miłej atmosferze hotelowej oraz pizzę wykonaną według tradycyjnej receptury z najlepszych włoskich składników w restauracji Pana Dańczuka.

Leave Comment