WARSZTATY ,,KUCHNIE ŚWIATA” dla klasy 3TGA zrealizowaliśmy w ramach projektu nr FEDS.08.01-IZ.00-0026/23 pn. „REGIONALNA GASTRONOMIA DLA DOLNEGO ŚLĄSKA” który realizowany jest przez Samorząd Województwa Dolnośląskiego w ramach programu Fundusze Europejskie dla Dolnego Śląska 2021-2027, Działanie FEDS.08.01 Dostęp do edukacji. Dzięki współpracy patronackiej z Hotelem Buczyński **** Medical & Spa – Panią Moniką Czechowską – dyrektorem generalnym hotelu i szefem kuchni Panem Wojciechem Bonatem nasi uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję uczestniczyć w przygotowaniu merytorycznym w zakresie kuchni świata oraz sporządzaniu dań kuchni ukraińskiej. Warsztaty zakończyły się poczęstunkiem i oklaskami skierowanymi ze strony uczniów w kierunku naszych gości. Jesteśmy pod wrażeniem atmosfery w jakiej kucharze hotelu Buczyński przekazują wiedzę i dzielą się swoimi umiejętnościami. Dziękujemy za niezwykle pouczające spotkanie i miło spędzony czas.